Col·laborant amb la física quàntica

Treballem la física quànticaEl passat dimecres 30 de novembre va tenir lloc el primer experiment de física quàntica a nivell mundial!

Millor puntualitzem una mica… Concretament es va voler realitzar un experiment anomenat el test de Bell per a comprovar una característica quàntica de la partícules lluminoses, els fotons. Una condició important per a la realització de l’experiment és disposar d’una sèrie de nombres binaris aleatoris. I l’aleatorietat és una característica matemàtica que no sempre és fàcil d’obtenir.

Així doncs un seguit de laboratoris que treballen en xarxa, impulsats per l’Institut de Ciències Fotòniques, van dissenyar un procediment d’adquisició de dades que es realitza a través d’internet i que té per objectiu recopilar propostes de sèries aleatòries de qualsevol qui vulgui participar.

En aquest enllaç podeu veure més informació The Big Bell Test.

A la matèria de física i química a diferents cursos de secundària no vam deixar passar l’oprtunitat i vam participar de l’experiment, i va ser una bona oportunitat per parlar sobre què és la física quàntica. Si esteu interessants en conèixer millor l’experiment podeu mirar la presentació oficial aquí.